<h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>...</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>...</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>...</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>...</p> <h2>Καλωσήρθατε στη σελίδα μας!</h2><p>...</p>
Previous Next
Φυτικά καλλυντικά

 7 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε φυσικά καλλυντικά!

Ως καταναλωτές έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ποια είναι η σύνθεση των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Τα φυσικά καλλυντικά γίνονται όλο και περισσότερο ευρέως διαθέσιμα και συνεπώς πιο προσιτά οικονομικά. Ακούμε και διαβάζουμε πολλές συμβουλές για να επιλέξουμε ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής, αλλά τι σημαίνει αυτό; Είναι πράγματι μια καλύτερη επιλογή ή απλά μια επιλογή τρόπου ζωής;

Ακολουθούν 7 λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε φυσικά καλλυντικά προϊόντα.

  1. Προστασία του περιβάλλοντος: Τα φυσικά καλλυντικά παρασκευάζονται από συστατικά καλλιεργημένα χωρίς τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Αυτό σημαίνει λιγότερη επιβάρυνση στο έδαφος και στο περιβάλλον και περισσότερη εφαρμογή ασφαλών οικολογικών προτύπων και πρακτικών.
  2. Πρακτικές δίκαιου εμπορίου: Δεν είναι όλα τα φυσικά καλλυντικά ίδια. Η βιομηχανία των φυσικών καλλυντικών ρυθμίζεται πλέον καλύτερα από ότι στο παρελθόν. Δυστυχώς, μία μελέτη έδειξε ότι  αν και κάποια προϊόντα είχαν σημανθεί ως «φυσικά» ή «βιολογικά», περιείχαν ακόμα υψηλά ποσοστά συνθετικών συστατικών. Η πιστοποίηση ενθαρρύνεται και οι παρασκευαστές φυσικών καλλυντικών θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και να πληρούν τις προϋποθέσεις για την πιστοποίηση. Διαβάστε την ετικέτα και λάβετε γνώση των ισχυρισμών του κατασκευαστή και των συστατικών που περιλαμβάνονται στο προϊόν.
  3. Βιώσιμη καλλιέργεια: Λαμβάνεται υπόψη η φυσική διαδιακασία ανάπτυξης χωρίς παρεμβάσεις, όπως επίσης και η διατήρηση των απειλούμενων φυτικών ειδών.
  4. Το σώμα μας είναι ιερό: Αυτό είναι το μοναδικό σώμα που έχουμε και το βάρος πέφτει σε μας για να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει πιο ευαισθητοποιημένοι στο τι τρώμε και πίνουμε για να κρατήσουμε το σώμα μας σε άριστη κατάσταση. Η συχνή χρήση φυσικών καλλυντικών είναι ένας υπεύθυνος τρόπος για να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το εξωτερικό μας σώμα, το δέρμα μας.
  5. Φροντίδα του δέρματος: Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όγρανο του σώματος και απορροφά ότι βρίσκεται στην επιφάνεια κατευθείαν στο αίμα. Τα περισσότερα σαπούνια, αφροντούς και αρώματα έχουν μεγάλα στοιχεία χημικών ως βασικά τους συστατικά. Τα φυσικά καλλυντικά παράγονται χωρίς προστιθέμενα χημικά και συμμορφώνονται στην ηθική καλλιέργεια και συγκομιδή των συστατικών. Όταν χρησιμοποιούμε φυσικά προϊόντα, παρατηρούμε λιγότερες αλλεργίες και κηλίδες. Ο κίνδυνος του καρκίνου μειώνεται αισθητά. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η ισορροπία των συστατικών στα φυσικά καλλυντικά στην πραγματικότητα συχνά προάγει την υγεία, λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Μακροπρόθεσμα, η διατήρηση μιας αγωγής φροντίδας της επιδερμίδας με φυσικά καλλυντικά θα προωθήσει την καλύτερη υγεία και την αίσθηση ευεξίας.
  6. Make Up: Το make up χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια, ωστόσο η υψηλή περιεκτικότητά του σε μόλυβδο και σε τοξικά βότανα αφήνει σημάδια που πολλές φορές μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα. Η χρήση φυσικών καλλυντικών σημαίνει ότι λαμβάνουμε την αγνότερη μορφή συστατικών χωρίς τα επιβλαβή χημικά. Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα σας θα αποκτήσει μία φυσική λάμψη και θα γίνει πιο υγιές.
  7. Τα πλεονεκτήματα: Στα πλεονεκτήματα των φυσικών καλλυντικών συγκαταλέγεται η παρατήρηση λιγότερων αλλεργιών και ερεθισμών στο δέρμα και στα μάτια. Επίσης, τα φυσικά καλλυντικά απορροφώνται και δεν φράσσουν τους πόρους, συντελώντας έτσι σε λιγότερα σπυράκια και ακμή. Ακόμα, η αποτελεσματικότητα των συστατικών προάγει στην καλύτερη υγεία, ενώ τα φυσικά προϊόντα βοηθουν την ανάπλαση του δέρματος που έχει καεί από τον ήλιο και φυσικά το όφελος για το περιβάλλον είναι πολύ μεγάλο. Αν και τα προϊόντα μπορεί να φαίνονται πιο ακριβά προς αγορά, λόγω της μεγάλης συμπύκνωσης των συστατικών, χρειάζεται να χρησιμοποιείται λιγότερη ποσότητα για να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Σημειώνουμε επίσης ότι ο καθημερινός καθαρισμός του δέρματος κάνει το δέρμα να φαίνεται υγιές ακόμα και χωρίς make up. Επιπλέον οικονομίες θα υπάρξουν καθώς δεν θα χρειάζεται να αγοράζετε επιπρόσθετα προϊόντα για αντιμετωπίζετε εκζέματα, σπυράκια και άλλους ερεθισμούς. Η δισεκατομμυρίων ευρώ βιομηχανία συμβατικών καλλυντικών είναι ακόμα πολύ πιο ισχυρή και ο μόνος τρόπος που μπορεί να αλλάξει είναι εμείς, οι καταναλωτές, να πάρουμε την απόφαση ότι θέλουμε φυσικά προϊόντα που είναι καλύτερα για μας και είναι αποτελεσματικά